naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

comeback, känsla = normal, lågpulsträning, mysbyxor, Tomtom Runner2 HRM + music, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Intervalljoggscomeback

För 22 dagar sen tappade jag sugen helt. Det var mörkt, kallt och gick allmänt dåligt att springa. Så jag sprang inte på några dagar. Sen kom en konferens och jag tänkte att det kunde vara lagom läge att ta med löparkläderna till en kvällsrunda. Det falerade helt för under konferensen blev jag sjuk. Har 40 graders feber och låg bara och skakade ett dygn. Väl hemma igen blev det stressigt rörigt, mörkt och så gick dagarna utan varken inspiration eller möjlighet till löpning.

Det enda jag har gjort senaste två veckorna är att gått till jobbet fyra gånger. Det är en sträcka på två kilometer ungefär. Ger väl i princip noll träning. Idag sken solen igen, men det var bara 3 plusgrader och blåsigt så jag drog på hela munderingen med mysbyxor, långärmat, jacka, mössa, vantar, löprarygga, klocka och mobil. Var förberedd på att det skulle bli en stillsam och tung runda som skulle få ta lite tid.

Det strulade redan från start för TomTomRunner vägrade att hitta några satelliter fast jag väntade mer än fem minuter så jag fick jogga iväg utan tracking. Först efter drygt femhundra meter fick den kontakt med verkligheten och jag kunde slå på den.

Sen flyttade jag mig mot Växjösjön. Fångade lite Pokebollar vid ett par tillfällen, men stannade inte för att fånga Pokemons. Jag visste att det skulle dyka upp massor vid sjön och planerade att bara fånga de som såg allra bästa ut och skita i resten. Och så gjorde jag. Jag lunkade runt i sexminuterstempo och fångade ett par Pokemons (resten var skit). Rundan blev cirka nio km och tog en timme ungefär. En av min långsammaste rundor, men fint väder och efter förutsättningarna med ett sådant jätteuppehåll är jag glad att jag tog mig rund utan att dra på mig någon skada.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8640 m
 • Löptid: 00:53:06 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.76 km/timme
 • Tempo: 06:08 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 647 cal
 • Stegfrekvens: 162 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén