Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barfotalöpning, fotkramp, fotproblem, hålfotskramp, Vibram Fivefingers Bikila LS

2,5 km magproblem

Idag gjorde jag nåt jag nästan aldrig gör – sprang i grupp. Efter en dags utbildning hängde jag på ett gäng kollegor som skulle ut och springa. Det visade sig vara en halvdålig ide. Vi gav oss ut på en okänd runda. Den visase sig vara en fin omväxlande backig skogsrunda. Härligt. 

Problemet var att jag fick ont under vänsterfoten ganska tidigt och efter cirka tio minuter började magen kännas väldigt orolig. När vi kom ut från skogsslingan efter drygt två kilometer lämnade jag gruppen och sprang på toa. Synd att jag fick bryta, hann inte ens springa bort den huvudvärk som jag haft hela dagen. Men huvudvärken mildrades i alla fall.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5000 m
 • Löptid: 00:26:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.54 km/timme
 • Tempo: 05:12 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 450 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén