Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

löparskor, Tennis, träningsdagbok

2 km löpning och 80 minuter slötennis

Idag blev en mellandag. Var ute och försökte få upp sonens självförtroende inför omstarten av fotbollen. Han har knappt rört en boll i sommar och är rädd för att han suger när träningen börjar om. Så vi var och kickade lite före lunch. Jag tyckte det gick jättebra, men han har ingen verklighetsuppfattning och var missnöjd. När jag ändå var lite varm passade jag på att springa 2 km. Hade ingen klocka på mig, men uppskattar att först gick på fem min blank och andra mellan 4:15 och 4:30 för jag öste på rätt bra sista halvan.

Sen åkte vi till landet på lite grillning. Nu klockan 18:00 spelade sonen och jag en dryg timme tennis också. Det har vi bara gjort två gånger tidigare i sommar. Han la totalt av efter en lång rad förluster för drygt ett år sedan. Hade han haft lite matchpsyke kunde han spela riktigt bra i sin åldersgrupp, men tyvärr slog han bort bollarna i raseri. Idag började han furiöst med att tjonga bollar första 10 minuterna och jag trodde det skulle bli dags att gå hem, men sen lugnade han ner sig och spelade under förutsättningarna riktigt bra en knapp timme. Sen tröt energin och han släpade fötterna efter sig och slarvade ett par minuter så det var lika bra att packa ihop. För egen del ger den sortens tennis inte mycket motion, men lite varm blir man i alla fall.

 

    Löpningen i siffror

  • Distans: 2000 m
  • Löptid: 00:09:20 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.86 km/timme
  • Tempo: 04:40 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén