naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, magproblem, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Start, toa och omstart

Gav mig ut och började springa. Efter ett par hundra meter kändes det inte bra i magen. Efter lördagens plågsamma runda så bröt jag och sprang direkt hem på toa. Efter att lättat mig på toa bestämde jag mig för att gå ut och känna efter hur det kändes med en promenad. Efter ett par hundra meters promenad kändes det helt bra så jag provade att springa istället.

Sprang helt normalt i runt cirka 5:30 fart två kilometer. Kände mig allmänt tung och seg. Det var också varmt så svetten rann i floder. Då efter två kilometer kom det en äldre man cyklade från en sidoväg och rökte pipa. Ville absolut inte springa efter någon i piprök så jag tryckte på lite för att hålla honom bakom mig. han cyklade inte speciellt fort så det räckte med att krypa ner strax under fem minuter och efter några hundra meter cyklade han rakt fram så jag kunde ta en liten omväg och vända tillbaka.

Den här lilla fartökningen far inte så fel för jag ryckte upp hållningen  och fick ett bättre steg så jag fortsatte att hålla fokus på steget och att lyfta höften istället för att vara nedslagen över mig svaga form. Det enda gav det andra och jag avslutade den sista en och en halv kilometern i 4:30 snittfart. På slutet hade jag pulsen i 180 bpm, svetten rann i floder och det var skönt att bara kollapsa på rygg. Hemskt svag form, men ändå skönt att spinga en stund med vettig fart.

Hade vanliga säckiga shorts och kalsonger idag eftersom jag råkade ha det på mig när jag fick för mig att springa. Det är ju helt värdelöst. Höll på att få skav mellan låren på bara den här korta runda. Det får mig att tänka på att jag inte riktigt kan bestämma mig för vad jag tycker är mest overkligt med folk som kan springa 10 mil. Är det den fysiska och mentala prestationen eller att de verkar helt magiskt befriade från skavsår och blåsor? I mina kortare perioder av bra träning när jag kunde dra 2 eller tre mil kom jag aldrig undan blodiga skavsår någonstans.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4620 m
 • Löptid: 00:23:18 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.9 km/timme
 • Tempo: 05:02 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 340 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén