naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, New Balance Minimus Trail, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok

Milen på helspänn

Efter förra rundans närafrontalkrocksupplevelse med mountainbiketoken var jag extra vaksam när jag sprang runt sjön idag. Det var ett tag sen jag sprang hela den dryga milen och nu vågade jag inte riktigt ta ut mig eftersom jag varje gång jag såg något skymta mellan träden gick ut i kanten och beredde mig på ett hopp åt sidan. Men idag mötte jag bara på stillsamma mountainbikare som höll sig kontrollerat åt sidan, så det behövdes inga blixtreflexer.

Jag sprang de 11.5 km på strax över timmen. Hade inga direkta kramper eller problem någonstans, men riktigt fräsh kände jag mig bara under den sjunde kilometern. Om jag kan få till lite kontinuitet i löpningen kanske det kan lossna. Man ska inte ta till överord, men min gamla favoritrunda har blivit besudlad av en otrevlig känsla nu.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11420 m
 • Löptid: 01:00:54 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.25 km/timme
 • Tempo: 05:19 min/km
 • puls: 165 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 867 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén