Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barnidrott, Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, Konditionsträning, Tomtom Runner2 HRM + music, träningsdagbok

Fy fan för 20 kilos övervikt

Har ägnat dagen åt att snickra en vägg så jag hade inte tänkt springa nåt idag, men min fru skulle ut en runda med 12åringen och då skulle lillebror(3 år) springa efter storebror. Efter 200 meter ungefär orkade inte lillebror springa efter mamma och storebror. När han blev ledsen plockade jag upp honom på axlarna och sprang ikapp storebror. De var nog de jobbigaste typ 300 meterna jag någonsin sprungit. Energin rusade ur kroppen exponentiellt och knäna började darra. Så vi kom bara precis ikapp, sen fick vi släppa iväg dem. Men lillebror gav sig inte och sprang efter på sina små ben. Han var förvånansvärt envis och gnuggade på i lite snabbare är min gångfart. Det var inte förrän efter en kilometer som vi stannade till och mötte storebror som hade vänt efter 1,5 kilometer.

Sen gick vi hem och när jag kom hem var jag ju liksom uppvärmd så jag passade på att springa en runda. Gick in för att dra på mig löparklockan. Tyvärr funkade det inte. Tomtom Runner2 har den usla egenskapen att ladda ur på bara ett par dagar även om man inte använder den. Kasst för mig som inte har den på varje dag och tyvärr drabbas av detta när jag ska ut och springa ibland. Så det fick bli en helt ologgad 4,5 km runda. Kändes rätt tungt första halvan och gissar på att jag höll mig på cirka 5.10 i snitt. Andra halvan lossnade det lite och jag skulle tro jag höll mig under fem och kanske under 4.30 på sista femhundringen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4500 m
 • Löptid: 00:22:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.27 km/timme
 • Tempo: 04:53 min/km
 • puls: 165 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 250 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén