Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, känsla = normal, knäproblem, magproblem, Minimalistisk löpning, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Magen svek igen

Har haft en hygglig vecka så här långt. En kortare löptur i början och sen två lätta tennispass. Idag gav jag mig iväg i korta tights för en lite längre runda. Umgicks med tankar på att springa typ 15-20 km när jag gav mig av. Efter 5 lugna kilometer med puls under 160 bpm började magen morra och besvära. Efter åtta kilometer gav jag upp och tog en kort paus i skogen. Efter en halvminut lugnade sig magen och jag kunde fortsätta. Har svårt att förstå vad det är den bråkar om nuförtiden efter så korta distanser. Givetvis la jag ner tankarna på något längre pass och sprang raka vägen hem efter det. Så det blev 11 kilometer på drygt en timme idag. Förutom magen så besvärade även högerknät lite lätt idag. Undrar om det kan vända igen. Tycker att småskador och problem förföljt mig konstant senaste två åren.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11040 m
 • Löptid: 01:03:39 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.41 km/timme
 • Tempo: 05:45 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 851 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén