naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, fartlek, känsla = lätt, Löpning, magproblem, Minimalistisk löpning, motion, Noll drop, pulsmätning, sol, solsken, träningsdagbok, vår, Vibram Fivefingers Bikila LS

En fyra i vårsolen

Nu är det vår och vitsippan utmed spåret står. Solen sken och allt så det var bara att passa på och dra en runda i korta tightsen. idag var det alltså underbart, men de tre senaste dagarna har inte varit lika underbara. Kan inte säga att jag varit magsjuk, men magen har krånglat så fort jag stoppat i mig nån mat har den vridit sig och tvingat mig på toa direkt. Idag var första dagen utan det besväret. jag har fnyst lite åt alla släktingar som säger att de inte tål mjölk, ost och allt möjligt, men idag skippade jag flingor med mjölk och åt wok till lunch. Slump eller samband? Tiden får utvisa.

Hursomhelst så drog jag iväg mot bokskogen förbi alla utslagna vitsippor. Eftersom jag inte hade någon mobil med mig tog jag ingen bild, men den såg ut precis som på arkivbilden från ifjol. Första kilometern gick lätt och utan vadstelhet på 4:48 och snittpuls 141 bpm. Andra på 5:05 och 157 i puls. Gick bra så jag funderade på att fortsätta, men påminde mig om magstrulet i veckan och vände tillbaka. Kunde ju ta ett par kilometer åt andra hållet också om jag var lika fräsch när jag kom hem. Tredje gick på normalt höga 165 bpm i puls för att hålla mig under fem minuter. Kände inte riktigt för någon längre runda och bestämde mig för att höja tempot på sista kilometern istället. Fartmätaren i Tomtomen är lite fladdrig tycker jag för den påstod att jag var nere i 3:05 min/km som snabbast och 5.41 som långsammast på sista kilometern. Så mycket tror jag inte alls att det skiljde eftersom snittet var 4:23 och jag visserligen ökade gradvis mot slutet. Gissningvis låg jag snarare mellan 4:40 och 3:40. Men so what, det gick rätt bra idag och vaderna var knappt stela alls. Så jag loggade det som en lätt runda för att känslan var bra även och pulsen så klart rakade upp i 177 bpm på slutet.

stressippor

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4190 m
 • Löptid: 00:20:04 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.53 km/timme
 • Tempo: 04:47 min/km
 • puls: 159 slag/min
           är 83% av maxpuls och 75% av HRR
 • Förbränning: 291 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén