Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, PB, personbästa, Terränglöpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

3,75 km Pb

Kände för att ta en kortare och snabbare runda än vanligt idag. Så jag tog min 3,75 km runda runt Vikaholm. Gick ut efter en man i 50årsåldern som låg ett femtiotal meter före mig. Sikta på att springa normalfort för att se om hans till synes sega fart var långsammare än mina vanliga fem än inte. Han ökade tempot och höll mig bakom ett cirka hundra meter innan han stannade och gick ner i skogen. Antingen var han nöjd, överansträngd eller kissnödig.

Jag fortsatte och ökade tempot ett snäpp. Kollade lite på löparklockan efter tempot, men kunde inte avläsa den och sprang på. Med 1000metersmärke inom synhåll såg jag att klockan passerat 4 minuter i totaltid. Sträckte på stegen för att ta mig under 5 minuter. Lite längre fram mötte jag Janne som är ledare för sonens fotbollslag. Han såg trött ut och verkade sprungit runt hela sjön idag.

Kände mig överraskande tung i bröstet och lättade lite på tempot. Det trodde jag i alla fall för det visade sig på klockan att den andra kilometern gick en sekund snabbare än den första. På stigarna inne i skogen fick jag en lätt känning av håll och tog jag det lite lugnare och den kilometern gick på 5:22. Sen ökade jag på slutet och avslutade sista biten i 4 min/km. Inte sprungit den här rundan på länge och satte ett överraskande nytt PB på 18:15. En gräsligt svag tid i jämförelse med min andra rundor. Jag har ju hållit bättre snittfart på 10 kilometer. I nuvarande svaga dagsform borde jag inte sätta något PB alls, men jag får se det som potential att putsa på den slingan.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3750 m
 • Löptid: 00:18:15 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.33 km/timme
 • Tempo: 04:52 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 271 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén