Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, bokskogen, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, känsla = normal, pulsklocka, Tomtom Runner2 HRM + music, trailrunning, Träning, träningsvärk, tunnelrundan, Vibram Fivefingers Bikila LS

Sprang fel igen

Gav mig av på min vanliga helgrunda med siktet inställt på bokskogen runt Kalahöjden. Idag iklädd födelsedagsstumporna. Har slitit hål på varenda par av mina tåsockar så det blev naturliga att önska det. Tänk så gammal man blivit. När man var barn blev man arg för alla mjuka paket och nu blir man glad för sockar. Bolastumporna var aningen stora. Konstigt, för 40-42 brukar var i underkant. Men de krymper väl kanske lagom till jag slitit ut dem.

Idag stulade inte TomTomklockan så jag gav mig av med GPS och allt. Kändes ganska normalsegt. Sprang bort till bokskogen på 5:30 i snitt. Tempen hade visa två grader, men solen sken så det blev svettigt i mjukisbyxor och jacka idag. Inne i bokskogen fick jag ta en liten annorlunda sväng för att det var träskigt nere vid sjön och sen missade jag återigen min planerade rutt pga stigar dolda av löv och sprang en annan ad hoq slinga. Det här kortade av rundan med 200 meter ungefär och eftersom det blev samma förkortning på vägen tillbaka så blev rundan idag 8,6 km. Hade inga problem med vaderna idag, men fick halsbränna på vägen hem. Rundan gick på 49:30.

Att springa med löparklocka har sina för- och nackdelar. Fördelen är att man inte behöver släpa på några andra prylar. Nackdelen är att eftersom man inte behöver andra prylar så lämnar man gärna allt hemma. Utan ryggan får man alltså inte med sig vätska (vilken är bra när man är törstig eller som idag får halsbränna), toapapper ifall det krisar eller mobilen om man skulle råka illa ut och behöva ringa efter hjälp. Och utan mobil tar man inte heller några bilder till bloggen.

 

 

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8570 m
 • Löptid: 00:49:29 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.39 km/timme
 • Tempo: 05:46 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 663 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén