Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, känsla = tung, magproblem, skenbensbesvär, Stela vader, Tomtom Runner2 HRM + music, träningsdagbok, vadkramp, Vibram Fivefingers Bikila LS

Skitrunda

Kom hem med en lite småbubblig mage, men fantastiskt väder så jag gav mig ut. Gick ner till sjön och väntade på att Tomtom skulle hitta satelliterna. Väntade, väntade och väntade. Den hittade fan inga satelliter. Så det var bara att slå om till tidtagning utan GPS och springa.

Efter några hundra meter kände jag att vänster vad inte var med mig och efter typ två kilometer stelnade även höger vad till. Efter tre kilometer ungefär började magen mullra och kännas skum. Efter fyra kilometer gick det tungt och trögt och magen knep allt mer och mer. Efter drygt fem kilometer pausade jag klockan och gick in bakom ett klippblock ifall magen skulle kollapsa. När jag rundade klippblocket halkade jag på en rot och törnade emot stenen med skenbenet. Skavde upp ett jack och blodet rann. Ganska kort efter det kändes magen stabil så jag började jogga hem igen. Sprang en runda som är drygt 6 kilometer, men fick det inte loggat på nåt bra sätt tyvärr. Det enda jag är saäker på är att det gick sakta för tiden blev 36 minuter. En skitrunda på de flesta sätt alltså, men jag hade i alla fall tur med vädret.

skada

  Löpningen i siffror

 • Distans: 2560 m
 • Löptid: 00:36:12 tim/min/sek
 • Hastighet: 4.24 km/timme
 • Tempo: 14:08 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 151 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén