Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barnidrott, känsla = normal, mörkerlöpning, pulsmätning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

3 + 2 km med draghjälp av sonen

Min son fick dåligt samvete av att inte gå på fotbollsträningen och ville ut och springa istället. Jag var seg och frusen efter jobbet och hade inte tänkt göra nåt, men man måste ju stötta sina barn så jag fick hänga på. Han fick ha pulsklockan på sig. Det var intressant att se vad han skulle få för puls. Vi sprang 3 kilometer tillsammans och han låg på 160 bpm i snittpuls. Barn har ju högre puls, men det betyder nog ändå att han kämpade rätt bra de tre kilometerna som gick på 19 minuter.

Sen fick jag ta klockan och springa ett extra varv själv. Men det mörknade så mycket att jag inte vågade springa mer än två kilometer för jag blev rädd att trampa fel i mörkret. Mina två km gick på 9:36 och en snittpuls på 170 bpm. Var bra att han drog med mig för jag behöver verkligen draghjälp just nu.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5000 m
 • Löptid: 00:3020 tim/min/sek
 • Hastighet: 0.1 km/timme
 • Tempo: 604:00 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 400 cal
 • Stegfrekvens: 167 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén