Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = tung, kräkning, pulsklocka, pulsmätning, Tomtom Runner2 HRM + music, träningsdagbok

Comeback med maxpuls och kräkning

Det var 14 dagar sen sist jag sprang nåt(en 6 km lunk som jag inte ens orkade notera i bloggen). Typiskt vabruari, lillgrabben sjuk, frun sjuk, jag sjuk och så vidare. Förutsättningarna för comeback kunde varit mycket bättre, men har man tid så har man. Så jag gav mig ut i snöryran bland flingor stora som handen med Runner2 på handleden. Efter ett par kilometer visade den förrvirrade siffror på snittfart 10 min/km. Ja visst att det går långsammare på snö och i dålig form med inte gåfart. Nåt var vaj. Funderade på om den inte nollats efter jag gick till jobbet häromdagen. Ignorerade klockan och sprang på. Efter tre kilometer började jag få soppatorsk både konditionsmässigt och mentalt. Att jag var uppe i stort sett hela natten bidrog säkert till detta. Varning, ge er inte in i onlinespel. Sjukt lätt att tiden bara snurrar iväg för att man “ska bara”.

Kämpade mig i alla fall envist vidare och med några hundra meter kvar hem var jag riktigt sliten och funderade på att lägga ner och gå, men då slog det mig att jag kanske vara nära maxpulsen. Det är alltid lika äckligt att maxa så jag kunde lika väl göra det idag och bli av med det. Öste på allt var jag kunde i snöyran och snoret rann utmed kinderna. Fumlade av klockan precis när jag passerade mitt sexkilometersmärke. Gick ett par steg och var helt matt så jag slog mig ner på en bänk. När jag gjorde det hulkade jag till och gjorde en liten kräkning. Var evigheter sen jag kräkts av ansträngning. Det forsade aldrig ut något, men det var uppe i halsen och vände.

När jag laddade in GPSklockan i dator såg loggen till min förvåning helt normal ut. En runda på sintt 5:25 och 6,04 km. Pulsen hade i snit legat på 137 bpm, men på slutet lyckades jag pressa upp den i 193 bpm. Det är nog väldigt nära mitt max. Så Runner2 verkar mäta ungefär som mitt gamla pulsband till iPhonen gjorde.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6040 m
 • Löptid: 00:33:02 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.97 km/timme
 • Tempo: 05:28 min/km
 • puls: 135 slag/min
           är 70% av maxpuls och 57% av HRR
 • Förbränning: 458 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén