Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, barnidrott, känsla = normal, Minimalistisk löpning, solsken, träningsdagbok, vinter

En vinterrunda med sonen

Sonen kämpar på hemåt

Det tar emot, men man måste aktivera sina barn även på vintern. Jag tycker inte om att springa med sonen för allt som oftast måste jag lyssna på en massa gnäll och bortförklaringar under rundan. Det finns undantag då det går bra och är alldeles underbart, men oftast inte. Nu när det har varit jullov har han så klart suttit inne nästan 1005 av tiden och spelat diverse datorspel eller tittat på film. Fotbollen har haft uppehåll så han har inte rört sig något på länge. Jag har inte sprungit så mycket själv, men i alla fall hållit igång. Inför varje runda har jag frågat om han ville följa med, men det har han inte velat förrän idag. Idag var han helt enkelt så uttråkad att det verkade intressant.

Det var snö och 10 minusgrader ute så det fick bli rejäl påklädning, men mössa, buff och allt. Han vill springa efter mig så jag försökte hålla ner farten rejält. Inledningsvis låg vi runt 6 min/km. Efter tvåhundra meter gick hans skosnöre upp så vi stannade för att knyta. Efter 500 meter blev han kissnödig så vi gjorde ett stopp till. Den kilometern gick med stoppen på 7 minuter. Andra kilometern sprang jag extra sakta och han klagade på att det var jobbigt både på ena och andra sättet. Den kilometern gick också på sju minuter. Trodde inte jag kunde springa så sakta utan att stanna.

Sen vände vi och sprang tillbaka i samma stil så både den tredje och fjärde kilometern gick på sju minuter. Ett nytt långsamhetsrekord, men det var ju bra att få igång honom lite i alla fall. Kände mig inte jätteinspirerad för jag hade mina Vibram Lontra på idag och de klämmer mellan ett par tår, men sprang två kilometer till som avslutning. Den första gick på 5:30 och den sista på 4.42.

Jag har för övrigt scannat av alla mellandagsreorna efter bra pris på Tomtom Runner2 nu. Helt framgångslöst på den fronten. Det enda jag hittade på rean var ett par korta 2xu tights som jag plockade med mig eftersom jag har dem som kalsonger på vintern och springer i dem på sommaren. Så jag beställde hem en tomtom till ordinarie pris från nätet nu. Ska bli spännande att få hem den och se vad den går för. Är den löparklockornas heliga graal som klarar allt jag behöver

?

 

 

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6050 m
  • Löptid: 00:38:37 tim/min/sek
  • Hastighet: 9.4 km/timme
  • Tempo: 06:22 min/km
  • Förbränning: 438 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén