Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, bokskogen, formtest, höger knä, huvudvärk, Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, Löpning, motion, mysbyxor, träningsdagbok

Torrskodd genom bokhultet i december!

Så var det dags för veckans runda igen. Förkyld ett tag och till det diverse stressymptom som huvudvärk och dålig sömn har slitit på mig. I mina bättre stunder har jag botat huvudvärken med att springa en runda, men på senare tid har jag inte ens fysiskt klarat den övningen. Förra veckan klarade jag att gneta mig igenom 4 kilometer. Vad skulle det bli idag?

Av rädsla för kallt blött vatten vågade jag inte ta Bilka idag och gick på säkra Trailroc som skoval. När jag kom ner till sjön mötte jag på ett par fotbollsgrabbsföräldrar så jag fick försöka att om inte fort så i alla fall springa någorlunda snyggt eftersom, de vet att jag brukar springa. Det gav en första kilometer lite under fem minuter. Kändes lite tungt, men inte helt fel så jag höll i och sprang en kilometer till i samma tempo.

IMG_3461När jag kom till bokhultet hade jag konstaterat att det inte alls varit blött hittills så jag utmanade ödes och gav mig in på stigarna. Till min glädje och stora förvåning var det inte alls blött på stigarna och inte heller så djupt med löv som det brukar. Konstigt år det här. Första halvåret gick det inte att springa alls där för den ständiga geggan och nu är det torrt i december.

Det fina förutsättningarna hindrade dock inte att farten sjönk till 5:30 i bokskogen, men det är inte så konstigt för det brukar alltid gå cirka 30 sekunder långsammare där. När jag kom ut igen kändes det lite tungt i vänstersidan av bröstet och sista kilometern fick jag lite lätt ont på fram och ovansidan av högerknät. Fast jag lyckade hålla upp farten rätt bra ändå och avslutade sista två kilometerna på strax över 5 km. Sista femhundra sträckte jag ut steget och kom faktiskt ner i 4:15 tempo. Jobbigt tungt och ingen längre runda, men jag kan nog i alla fall förklara mig frisk från senaste förkylningen.

IMG_3458

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6710 m
  • Löptid: 00:34:35 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.64 km/timme
  • Tempo: 05:09 min/km
  • Förbränning: 486 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén