Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, barnidrott, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Frånsprungen av elvaåringen

Hade rätt sega ben idag efter gårdagens runda så när sonen ville ut och springa idag kändes det lagom. Med honom brukar det bli fyra km i cirka 6 min/km. Idag satte han iväg i 5:30fart och det var knappt jag hade gjort utan honom. Efter en km gick hans skosnöre upp så vi stoppade en halvminut för omknytning. Sen sprang vi 500 meter till innan det gick upp igen. Då fick han göra en dubbelknut, sen iväg igen. 

Vi vände efter två kilometer när humöret började dippa. När vi hade vänt blev det lätt att peppa honom med att det längsta biten var gjord och att det blev kortare för varje steg. Så det gick rätt smärtfritt i ca 5:40fart hemåt, med ett par hundra meter kvar satte han in sin slutspurt. Han fick 20 meters lucka innan jag tog upp jakten. Han låg i strax under fyra min/km när Jag kom upp i rygg, men jag hade inte kraft i benen att gå förbi idag. Han är en av de snabbaste i fotbollslaget så det finns nog potential om han skulle vilja träna. Då skulle han nog snart kunna klå mig även en bra dag på kortare sträckor snart. Fast löpträning verkar inte vara hans melodi.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4100 m
  • Löptid: 00:23:55 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.29 km/timme
  • Tempo: 05:50 min/km
  • Förbränning: 295 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén