naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, känsla = normal, Södra Bergundasjön runt, Stela vader, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Såg snabbare ut än det var

Vi är många som förbluffas över hur lätt och långsamt det ser ut när eliten flyter fram i tre min/km. När jag hade sprungit en kilometer i fem min/km sprang jag förbi en kvinna jag inte sett på cirka 25 år. Då var hon en tjej i min klass, nu en kvinna i glasögon på promenad. Hon sa nåt i stil med att hon kände igen mig för att det såg ut att gå fort. Först kände jag mig lite uppmuntrad. Sen när jag tänkte efter insåg jag det tragiska. Antagligen såg det ut som att jag pinnade på frenetiskt som Usain Bolt och ändå gick det inte så fort.

Hursomhelst så höll jag ett väldigt jämnt tempo idag. Av dagens 11 km så diffade det max 10 sekunder. Kondismässigt hade jag klarat bättre, men vaderna var tunga från start till mål. Funderade lite över om jag skulle klassa dagens runda som tung eller normal. Valde normal för den här tungheten har blivit normal.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 11290 m
  • Löptid: 00:55:58 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.1 km/timme
  • Tempo: 04:57 min/km
  • Förbränning: 822 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén