Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = lätt, PB, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

Troligen PB på fyran idag

Det fanns en liten lucka att springa på mellan jag hämtat lillekillen från förskolan och till vi skulle äta kvällsmat när stora sonen kom från fotbollen. Så på med tåskorna och ut i spåret för en fyra kilometare. Slog på Ghostrace på Smartwatchen och drog iväg i vanliga mjukstartsfarten cirka 5 min/km. Efter några hundra meter när jag blivit lite varm ökade jag så smått farten och det kändes bra så jag fick för mig att det kunde vara kul med fartlek. Sprang på max den sista hundringen av första kilometern. Kunde vara kul att se om Ghostracer hann med att tracka rycket. Den trackade tempot på den intervallen till cirka 3.20 min/km. Sen sänkte jag farten för att återhämta mig för ett nytt ryck. När jag sprang på i återhämtningsfarten och kikade på klockan såg jag att jag sprungit 7 minuter totalt och att 2 kilometers passeringen bara var 500 meter bort. Alltså sprang jag nog inte så sakta ens nu i återhämtningen och om jag höll farten eller ökade en aning kunde jag passera två under 9. Under nio betyder en start som skulle kunna ge en sluttid på under 18. Och det är ett gammalt mål att knäcka den här slingan under 18. Jag passerade tvåkilometersmärket på 9:09, men det kändes möjligt att ta in de nio sekunderna och jag bestämde mig för att ösa på. Så jag låg på gränsen till vad jag orkade med i bröstet på den slingriga trailstigarna och hem resten av vägen hem. När jag närmade mig “målet” petade jag till Smartwatchen för att få fram stoppknappen. Det blev tyvärr ett dubbelklick så jag stoppade tiden efter 3,98 sprungna kilometer på tiden 17:57. Tveksamt om jag klarat de sista 20 meterna på 3 sekunder, men idag var jag verkligen nära att spräcka 18 minutaren. Jag var definitivt snabbare är 18:19 så jag räknar det som PB.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 3980 m
  • Löptid: 00:17:57 tim/min/sek
  • Hastighet: 13.3 km/timme
  • Tempo: 04:30 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén