Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Ghostracer, Södra Bergundasjön runt, Sony Smartwatch3, Tester och åsikter om prylar för löpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

11,4 km med Ghostracer på Sony Smartwatch3

Efter ett par kortare rundor där GPSen på Sony smartwatch3 fått spunk valde jag att testa en ny app och svettband på en längre runda. Det fick bli ett varv runt Bergundasjön. Jag hann inte springa så långt innan jag fick en känsla av att nåt inte stod rätt till. Jag sprang i mitt stillsamma normallunkstempo och Smartwatchen tyckte det var 6:40 min/km. Så långsamt kan jag knappt ens jogga tillsammans med min son. Kändes helt orimligt. Någon kilometer senare påstod den att jag var nere i 8 min/km. Den verkade helt  sjuk så jag valde att ignorera den och se hur galet det skulle bli när rundan var slut. Bortsett från att den inte verkade visa rätt tempo så låg löpsträckan rätt nära vad iPhonen loggade.

När jag kom hem kollade jag upp datat från rundan. Förvånansvärt nog så visade det sig att Ghostracer och Smartwatchen loggat rundan till 11,4 km och iPhonen som vanligt 11,3 km. Det var inte så stor skillnad och spåret var inte så mycket mer utanför spåret än på Runmeter heller. De sparade tiderna matchade också ganska bra. Det diffade cirka 10 sekunder här och där mellan kilometerntiderna. Inte perfekt, men det här var på en nivå jag kan stå ut med. Testa också att spela musik till mina Jaybirds från Smartwatchen idag. Funkade felfritt när jag väl lyckades att få blåtanden att hitta lurarna. Synken var en seg affär.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11500 m
 • Löptid: 00:58:29 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.8 km/timme
 • Tempo: 05:05 min/km
 • Förbränning: 816 cal

2 Kommentarer

 1. Fredrik

  Intressant! Synd bara att kilometertiderna inte kan stämma under resan också. Det är ju lite av vitsen med en klocka.

  • Ja, det var förbyllande att den var helt väck under tiden, när datat tydligen stämde i efterskott. Men det gör inte så mycket för mig för blir det bara rätt till slut så uppväger det att behöva ha med telefonen på korta rundor.

Kommentera

Tema av Anders Norén