Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Sony Smartwatch 3, Tester och åsikter om prylar för löpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

En fyra med Sony Smartwatch 3 och Endomondo

Gav mig ut på en ny testrunda med Smartwatchen ikväll. Sprang min standardfyra. Det var blåsigt som attan och molnigt. Inte bästa förutsättningarna för att prova GPS kanske. Men Endomondo visar faktiskt om GPSen är på, och hur bra koppling den har så när den sa excellent gav jag mig iväg. Sprang min fyra i femtempo. Hade lite besvär längst skenbenens framkant så jag har kanske kört lite för täta pass nu.

När jag kom hem satte jag mig för att jämföra resultat. Så här såg det ut från Endomondo med Smartwatchens GPS. Inte helt imponerande med en sväng ut i sjön igen. Det är kanske en pryl för swimrun?

Min fyrakilometersrunda som den såg ut i Endomomondo trackat med en Sony Smartwatch.

Min fyrakilometersrunda som den såg ut i Endomomondo trackat med en Sony Smartwatch.

För att ha någonting att jämföra med så hade jag såklart iPhonen med Runmeter i handen också. Den gjorde en med konservativ loggning.

Min fyra trackat med iphone6 och Runmeter.

Min fyra trackat med iphone6 och Runmeter.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4020 m
 • Löptid: 00:19:58 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.08 km/timme
 • Tempo: 04:58 min/km

4 Kommentarer

 1. Fredrik Gustafsson

  Spännande läsning om Smartwatch 3. Jag blev väldigt nyfiken eftersom den verkar bra på pappret med egenskaper jag gillar: GPS, vattentät, liten och stöd från flera olika appar. Jag hoppas du får ordning på GPS-loggningen, att den skulle störas av svett från armen låter som nonsens. Den verkar ta exakt samma tur ut på sjön varje runda.

 2. Fredrik Gustafsson

  Här hittade jag precis de problem du beskriver.
  http://hackerspace.kinja.com/the-sony-smartwatch-3-from-a-runners-perspective-1675799091
  Känns tyvärr som den inte är riktigt “färdig” ännu. Har du testat Ghostracer?

 3. Har precis installerat ghostracer. Får se om jag testar den eller om jag ger upp och returnerar denna ofärdiga pryl.

Kommentera

Tema av Anders Norén