Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, Sony Smartwatch 3, Tester och åsikter om prylar för löpning

Konstigt resultat med Runkeeper på Sony Smartwatch 3

Efter flera års velande köpte jag en klocka för löpning nu i vecka. Det sabbade en dags löpning. När jag fick den så lyckades jag nämligen inte få den att funka alls. Varning till alla Sony Smartwatch3 är faktiskt lite av en Idiotwatch. Enligt specen stödjer den allt möjligt som blåtand, usb och Wifi. Men utan en annan enhet med Android Watch installerad är den helt värdelös. Och det går inte att använda appen Android watch på en iphone. Det tog mig att par timmar att konstatera och så satt jag där förbannad med en klocka som inte visade något annat än ett meddelade att den saknade en annan pryl att koppla mot. Det fuck mig att helt tappa humöret och ställa in löprundan i torsdags.

Var på vippen att skicka tillbaka klockan till CDON, men traskade in på Siba och löpte en billig Andrioidplatta i fredags. Men den plattan lyckades jag installera lite appar och få igång smartwatchen så i jag gav mig iväg ut på en runda för att testa och jämföra med Runmeter på iphonen. Måste ju få reda på om den ger samma resultat. Den var lite trixigt att lyckas slå på två enheter samtidigt. Tyckte jag fick till och gav mig iväg, men efter några steg insåg jag att Runtastic inte startat på smartwatchen så jag började om. Runtastic vägrade starta så jag provade Runkeeper.

Runkeeper startade och jag sprang iväg. Jag sprang i sub fem min/km i snitt och gjorde ett par ryck här och där för att få lite att jämföra med. Misslyckades med att klocka av båda enhetena på samma sekund, men nån sekund i tid kan kvitta. Gick in för att jämföra resultaten. När jag fick upp datat i Runkeeper såg jag att både Runkeeper och Runmeter loggat exakt 6,8 km båda två. Bra. Sen började jag titta på spåren och det verkade som att även Smartwatchen hängt med bra i svängarna även inne i bokskogen. Kändes bra eftersom jag valde den i förhoppning att den skulle vara stabilare än typ Fenix och andra som fått kritik för sina GPSer i skog.

Gick in för att jämföra tempo och tider för de olika sträckorna. Det var omöjligt för tiderna från smartwatchen var jättekonstiga. Första kilometern hade tagit 16 minuter och sen hade det jävlar i mig gått  undan för hela 6,8 hade gått på totalt 25 min. Väldigt mysko. När jag tittade närmare på rutten visade det sig att Smartwatchspåret hade börjat ritas ut först efter cirka två kilometer. Besynnerligt eftersom totalsträckan inte var två km kortare än i Runmeter som loggat samma och ritat ut hela spåret och dessutom fått tiden till normala ca 32 min.

Har googlat lite och kommit fram till två teorier om vad som kan ha hänt. Den ena är att svett från handleden kan ha stört klockans GPS och den andra är att Smartwatchen inte hade hittat GPSsatelliter när jag stack iväg och inte börja spåra riktigt förrän efter en stund. Laddat ner en app som visar GPSsignalen och hittat ett gammalt svettband som jag ska testa med på en runda i morgon.

RunkeeperBug6.8

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6800 m
  • Löptid: 00:28:28 tim/min/sek
  • Hastighet: 14.33 km/timme
  • Tempo: 04:11 min/km
  • Förbränning: 169 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén