Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtning, återhämtningspass, Inov-8 Trailroc 235, löparskor, träningsdagbok

Återhämtningsfart 2:52

Efter gårdagens lårkollaps har jag stapplat omkring på jobbet idag och smått väntat mig att benen skulle vika sig när som helst, men jag har hållit mig på benen. Jag brukar verkligen vara stenhård på att hålla mina löften till mig själv, men i kväll ångrade jag rejält att lovade mig själv att springa 4 km per dag. Men har jag lovat så har jag lovat och träningsvärk är inte en skada så jag joggade iväg. Det var rejält mört i Semitendinosus muskeln. Jag tog det lugnt och joggade fram i sexminutersfart. Efterhand så mjuknade muskeln till så det verkade faktiskt som att konceptet återhämtningrunda fungerade. I en nedförsbacke efter drygt två km kunde jag inte hålla emot och lät benen gå i nedförsbacken. Den blev en kort sträcka i 4:30fart och utan att ramla som höjde humöret ännu lite mer.

Herrarna Semitendinosus i lårens baksidor var fortfarande lite tunga när jag kom till den sista och fjärde kilometern hem, men nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att öka farten lite. Kunde jag springa i 5fart? Jo, det gick. Hur fort kunde jag springa? Skulle låren bara kollapsa och bli till gele om jag maxade? Nyfiken i en strut kunde inte låta bli att testa. Så i den avslutande slutspurten ökade jag på och avslutade i maxfart. Det gick mycket bättre än väntat och Runmeter uppmätte 2:52 min/km under sista hundringen. Ingenting är tydligen omöjligt som Gunde säger. Körde plankan 2*30 på gräsmattan och magen började darra så det fick räcka. Skippade utfallsteg och tåhävningarna eftersom låren ändå darrade.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4050 m
  • Löptid: 00:23:07 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.51 km/timme
  • Tempo: 05:42 min/km
  • Förbränning: 292 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén