Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, regn, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Bröt efter fem idag

Efter att ha avslutat mina senaste rundor starkt gick jag ut lite hårdare på dagens runda. Inte tokhårt, men fem blankt i alla fall. det regnade och blåste idag så musiklurarna fick vara hemma. Hörde varenda flåsigt andetag och det gör det extra jobbigt så klart. Vaderna var ungefär lika sega som vanligt, men är jag vad att ignorera så jag kämpade på. Efter ungefär tre kilometer började jag få kramp under vänster fot. Det är nåt som hänt mig förut med mina Inov-8 trailroc. Kunde inte minnas om det gick över eller inte då. Det blev gradvis värre under foten och inne på varvet runt Kalahöjden började även höger fot krampa. Flåsig, men sega vader och krampande fötter bestämde jag mig för att fem fick räcka idag.

Stannade till och gick hemåt. Promenerade tre kilometer i duggregnet, sen kändes fötterna bättre så jag sprang sista två kilometerna i 5:30-fart sen.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8980 m
  • Löptid: 1:00:27 tim/min/sek
  • Hastighet: 8.91 km/timme
  • Tempo: 06:43 min/km
  • Förbränning: 602 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén