Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

energigel, fotblåsa, halvmara, Kalahöjdenskogen, knäproblem, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, trummen runt, Växjösjön, Vibram Fivefingers Bikila LS

Halvmaran – runt Växjös tre sjöar

slottKände mig sugen på lite nya vyer idag och valde att springa upp runt Teleborgs slott. Slottet är vackert och det finns en del intressanta stigar och spångar i närheten också.När jag väl tagit mig runt slottet kändes det helt ok så jag tog ett svep runt sjön trummen också. När jag rundat den och sprungit totalt 9 km kände jag mig lite mör i vänster vad och funderade lite över fortsättningen. bestämde mig för att runda Växjösjön och se hur det kändes efter det. Om jag inte kände mig för sliten kanske jag kunde testa att även dra runt Bergundasjön. Den rundan har jag aldrig sprungit förr. Var länge sen jag utmanade mig nåt så det kunde vara dags.När jag rundat Växjösjön började det hetta lite under fotsulorna, men idag hade jag smörjt in fötterna med vaselin så inte attan skulle jag väl få blåsor igen? Bortsett från det kändes det rätt ok så jag bestämde mig för att bita ihop och kuta runt Bergundasjön också. Hade snittat strax under 5:30 per kilometer och sprungit drygt 13.

gel När jag passerade genom stadsdelen Söder öppnade jag min energiGel som jag köpte för att fylla ut en beställning över fraktfrittgränsen förra vecka. Behövde väl kanske inte energin idag, men tyckte det kunde vara lämpligt att se hur magen skulle reagera. Det första som reagerade var smaklökarna. Fy fan va sött! Citrussmak stod det, men den var knapptmöjlig att ana genom sockersmaken. Funderar lite på om smakerna förstärks när man springer eller om löpardryck, gel och så är väldigt starkt smaksatta. Nån som vet?

När jag kom till Bokskogen kunde jag inte låta bli att springa en extrasväng i bokhultet uppför Kalahöjden. Jobbigt, men skönt med mjuka stigarna och lite skugga från solen. Efter 14 kilometer och strax före sundet fick jag lite runners high och allt kändes lätt och jag bara flöt på i endorfinruset. Det varade ungefär till den 17 kilometern. Sen vaknade jag upp av tendenser till blåsor under högerfoten och att det började göra lite ont i höger knät. Den där utmattningsvärken jag fått på långrundor förr antagligen.

Nu var det bara att bita i. Jag tänkte på Janne, Anders och alla andra som med tveksam grundträning tagit sig runt Göteborgsvarv och IronMan och malde på. Det var inte jobbigt för flåsets skull på något vis, men det hettade under foten och knät ömmade. Knät gjorde mer och mer ont och det var väldigt skönt att komma hem och “korsa mållinjen” för min egenkomponerade halvmara. Det är faktiskt lite smått overkligt att nästan oavsett hur jag lägger upp mina rundor så slutar de på jämna distanser när jag kommer hem. 1:56 på halvmara är inte någon imponerande tid och jag har sprungit distansen lite snabbare som etapp i längre rundor, men med årets bedrövliga träningshistorik är jag nöjd med dagens insats. Det var lagom för långt. Jag kunde plåga mig runt, men jag hade inte klarat många km till. Jag klarade mig inte utan blåsor under foten helt idag heller, men jag är inte helt skinflådd i alla fall.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 21140 m
  • Löptid: 01:56:22 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.9 km/timme
  • Tempo: 05:30 min/km
  • Förbränning: 1540 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén