Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

fotblåsa, Inov-8 Trailroc 235, Södra Bergundasjön runt

Formtest på referensmilen

Har inte sprungit nåt sen i torsdags och ju längre uppehåll desto större brukar min motivation till att köra hårt bli. Så idag gav jag mig i kast med att testa formen på mitt varv runt sjön. Drygt 20 grader varmt, omväxlande molnighet och kraftigt byig vind är ett väder som jag gillar att springa i. Varken för varmt eller för kallt. Efter det senaste halvårets mycket svaga träning och förra veckans oväntade och smått otroliga personbästa kände fem blankt som en bra utgångsfart. Det gick bra att hålla farten de första tre kilometerna, men vänstervaden kändes stel och jag hade en lätt smärta på insidan av höger knä. De följande tre kilometerna gick aningen tyngre och obehaget i vaden och knät låg på samma nivå. Tankarna på att avbryta och vända låg och skavde hela tiden. Drack ett par klunkar ur ryggan och fortsatte. Sjätte och sjunde kilometrarna var både varma och tunga och jag började tvivla på om jag höll mig under 5 min/km. Det gjorde jag inte riktigt, men 5:04 med den brantaste backen avklarad var nära nog för att snittet ändå skulle ligga under fem så jag kämpade vidare.

Jag kämpade mig under fem på den åttonde, men var i backarna på den nionde så sliten att huvudet bara snurrade i dåliga tankar kring att ge upp. På något vis lyckades jag lura bort det negativa och kriga vidare. Den tionde kilometerna gick framåt med jämna plågor, men eftersom det ändå var den sista så lyckades jag kriga ner den på 4:44 och klara milen på 49:55 idag. Fjärran från något personligt rekord, men jag har inte klarat många sekunder bättre idag. Här ligger formen. Sen gick jag några meter innan jag joggade sista dryga kilometern hem. Men sista lunkbiten klarade jag varvet runt Södra Bergundasjön på totalt 58:05 idag.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 11270 m
  • Löptid: 00:58:05 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.64 km/timme
  • Tempo: 05:09 min/km
  • Förbränning: 815 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén