Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, känsla = lätt, PB, personbästa, Vibram Fivefingers Bikila LS

Svårbegripligt PB utan teknik

Gav mig ut på en kort avslappnad kvällsrunda nyss. Jag lämnade alla prylar hemma och sprang en bekant runda. Kollade klockan innan jag gav mig av. Den visade 21:35. Sen gick jag ner till startplatsen. Det tar ungefär en minut genom ängen. Inget smart vägval genom gräshavet insåg jag, men ingen mening att vända när jag var mitt i det. Så jag kutade iväg mot bokhultet. Bortsett från en lätt stelhet i vänster vad kändes det lätt. Uppskattade att jag höll mig i närheten av fem minuter per km. Funderade på om jag skulle vända vid 4,5 km eller vid 6,5 km. När jag kom till 4,5 km märket kände jag mig lite trött, men tänkte att jag ju inte behövde stressa utan helt enkelt kunde springa lite långsammare istället om jag fortsatte. Så jag drog in i bokhultet. Eftersom det började skymma tog jag grusvägen. När jag vände vid 6,5 märket kändes det riktigt bra så jag sträckte på mig och sprang ostressat med lätta steg hemåt. Kände fartvinden komma mot mig. När jag känner den brukar det betyda att jag ligger i 4:30 min/km eller snabbare. Sprang på med samma trevliga känsla sista tre kilometerna hem. När jag kom in i huset var klockan 22:08. med en minuts avdrag blev det alltså ungefär 32 minuter. Knappade in det i Runmeter och konstaterade att det var PB med flera minuter. Det gamla PBt var tydligen svaga 35 minuter på 6,7 km och jo visst borde jag kunna klara det. Men att jag skulle springa in på ett snitt på ca 4:45 idag hade jag inte räknat med. Så utan att riktigt veta sekunderna så justerade jag mitt PB på rundan till under 33 minuter i alla fall. Får nog ta och springa den lite seriösa med GPS på nån dag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4470 m
 • Löptid: 00:3200 tim/min/sek
 • Hastighet: 0.08 km/timme
 • Tempo: 715:53 min/km
 • Förbränning: 200 cal

2 Kommentarer

 1. Du ser den röda tråden va? Inget tidsfokus – Bra flyt……… 😉 😉
  Bra gjort!

  • Tycker inte det funnits någon röd tråd alls i min löpning än i år bortsett från ständiga småbesvär och uppehåll, men jag tar glatt emot allt positivt.

Kommentera

Tema av Anders Norén