Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

gräsallergi, Kalahöjden 980m, sol, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Gräsligt, men bättre än fruktat

Min gräsallergi brukar vara som värst vid midsommar, men den här sommaren började kallt och regnigt så jag har klarat mig, fram till i förrgår. Då gick jag en liten runda med tvååringen ner mot ängarna och fick en rejäl smäll av allergin. Så jag har varit inne i två dagar, nyst kliat mig i ögonen och ställt in mina planerade löprundor. Idag var jag inte mycket bättre, men kände mig ändå tvingad att ge mig ut att försöka. Undvek att springa nere vid gräshaven och sprang bland villorna bort till bokskogen. Sprang runt femfart och räknade med kollaps när som. Bortsett från att tårarna rann kändes det ganska normalt. Fram till bokskogen höll jag 5 min/km och inne i bokskogen en och runt Kalahöjden 5:25. På vägen hem ökade jag och sprang de sista tre på 5:00, 4:50 och 4:40. Ögonen kliade hela rundan så den var en rätt plågsam upplevelse, men inte alls så hopplös som jag hade befarat.

kepskli

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8040 m
  • Löptid: 00:41:12 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.71 km/timme
  • Tempo: 05:07 min/km
  • Förbränning: 588 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén