Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, sommar, träningsdagbok

Första semesterrundan

Idag är semesterns första dag. Förmiddagen ägnade jag åt att fixa fram mat och fika till 100 barn på fotbollskolan. Sen tog jag mig en banan och lite pasta och drog iväg på min första löprunda den här semestern. Vaderna var lite småsega så jag höll fart mellan 5 och 5:30 min/km de första kilometerna. När jag kom till bokslutet bestämde jag mig för att vända tillbaka hem. Bättre en åtta idag och en ny runda snart än att gå över gränsen och tvingas till uppehåll. Efter sex kilometer kändes det bättre och den sjunde flöt på riktigt bra i 4:45 fart utan att kännas total jobbig. Den åttonde gick på 4:20 och var jobbig mot slutet, vilket inte var så konstigt när eftersom slutpacen var 3:40. Har inte varit i form att springa sub fyra utan ansträngning sen mitten på 90talet. Kände mig rätt nöjd med att göra min tunnelåtta på dryg 41 minuter idag. Visserligen rätt långt från mitt gamla PB på 38, men i nuläget är det ok i comebacken och det är alltid kul att avsluta starkt.

bryggfot

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8050 m
  • Löptid: 00:41:47 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.56 km/timme
  • Tempo: 05:11 min/km
  • Förbränning: 581 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén