Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, sommar, träningsdagbok

Sonen är på gång

Fick med mig min elvaårige son ut på kvällsrundan. Vi sprang i sexminutersfart med riktning mot bokhultet. Förra gången sprang vi 4 kilometer drygt. Siktade på ungefär samma idag. Tänkte vända precis inne i bokskogen för att inspirera honom till nästa runda. Det gick jättebra tills vi bara hade ett par hundra meter kvar. Då blev han trött sa han. Eftersom han pratat nästan hela vägen så sa jag till honom att vara tyst och spara krafterna och om han var jättetrött när vi kom till skogen kunde vi stanna till innan vi vände.

När vi kom in i bokskogen så sken han upp och sa att skogen var som i Sagan om ringen. Det gick inte att hejda honom så vi sprang en liten runda bland träden också innan vi vände. Hemvägen gick jätte bra och efter över  fem kilometer totalt ökade han på och spurtade sista hundringarna hem. Idag gav jag inte bort nån spurtseger och jag järnet sist biten. På pigga ben swishade jag förbi honom i trefart. Han kämpade på och för en gångs skull såg jag honom ha riktigt hög puls. Kände honom lite på halsen och gjorde en Gunde, “Vilken puls du har!”. Det går verkligen framåt för honom nu och hans sällskap är jättebra för mig också som får en anledning att växla in lite lugna pass.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 5460 m
  • Löptid: 00:33:30 tim/min/sek
  • Hastighet: 9.78 km/timme
  • Tempo: 06:08 min/km
  • Förbränning: 395 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén