Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, träningsdagbok

Omstart från den absoluta nollpunkten igen

Min äldste son Tage sa när vi berättade att han skulle bli storebror att hans liv var förstört. En överdrift, men helt fel hade han inte, mitt liv som löpare har nära nog blivit förstört av alla sjukdomar som hans lillebror dragit med sig hem från förskolan. Den ena avlöser den andra. Senast jag var frisk och kunde springa var den 30e april. När dagsregnet tog ett break så gav jag mig ut på en runda i sällskap med 11åringen. Första kilometern gick utan större problem. Under den andra började han sucka och vilja vända hem, men när vi sprang på skogsstigarna tillbaka så glömde han bort det jobbiga och studsade fram mellan träden vilket syns på dagens bild. Den fjärde och sista kilometerna hem gick också med gott humör. Farten låg mellan 5:30 och 6:30 vilket är helt ok i hans sällskap och en lagom omstart för min del också som återvänt till den djupaste av formsvackor. Den här blev den här månadens första, sista och enda löprunda. Månadsumma 4,2 km. Min sämsta träningsmånad någonsin kanske. TageSpringermaj2015 (6)

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4390 m
  • Löptid: 00:28:00 tim/min/sek
  • Hastighet: 9.41 km/timme
  • Tempo: 06:22 min/km
  • Förbränning: 325 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén