Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barnidrott, fartlek, intervaller, Löpning, Vibram Fivefingers Bikila LS

Efter sol kommer regn

Efter den förra underbara rundan med sonen var det inte svårt att dra på sig skorna och ge sig ut med honom idag. När vi hade sprungit kanske tio steg började det småregna. Efter ett par hundra meter började det regna mer och hans humör sjönk som en sten. Efter femhundra fick han ont i hälen och tvärstannade. Jag lyckades få igång honom igen, lite längre fram fick han ont i nacken, huvudet och frös. En rejäl mental dipp helt enkelt. Om något var det minsta besvärlig blåste han upp det till katastrof. När vi kom till en kilometer fråga jag om vi inte skulle vända. Han svarade direkt ja, men ändra sig sen till att han vill fortsätta. Vi sprang vidare femhundra meter och det gick rätt bra. Ungefär i 5:30fart och hoppet steg, men så helt plötsligt vände han och sa att han hade ont i revbenen och huvudet och ville hem. Vi vägen hem gick under förutsättningarna ok. Vi höll oss till fart runt sex minuter och gjorde två kortare gåvilor. När vi kom hem fortsatte jag själv en liten extrarunda. Lika bra det när man är både blöt och uppvärmd.

Först sprang jag en kilometer på 5:15. Sen fick jag för mig att jag skulle prova ett par lång intervaller. Så jag drog en kilometer på 4:08. Det kändes jobbigt, men helt ok. Efter den blev det en återhämtare på 4:56 och så avslutade jag med en kilometer på 4:34.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4000 m
  • Löptid: 00:19:50 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.1 km/timme
  • Tempo: 04:57 min/km
  • Förbränning: 200 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén