Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

fartlek, känsla = normal, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Intervallrunda med knattefotbollen

idag var det dags för lite löpträning med sonens knattefotbollslag. Fantastiskt väder med solsken, vindstilla och 18 grader – wow! Jag joggade upp de två kilometerna till mötesplatsen. Höll cirka fem min per km i snitt. Sen joggade vi iväg med grabbarna. Efter ett par hundra meter hade några ryckt iväg och några andra började gå. Efter en kilometer var det minst 300 meter mellan första och sista killen så jag fick rycka fram och tillbaka i fältet som budkavle mellan ledaren i täten och i svansen. Sen blev det dricka paus och en ny ännu mer utspridd löpning tillbaka. Min fart pendlade från runt fyra till 10 min/km beroende på om jag gick med långsamma eller sprintade ikapp täten. Snittet på de fem kilometerna stannade på 6:30. Det blev en slags fartlek kan man säga.

På vägen hem sprang jag först en halv kilometer i jämn 5-fart, sen kände jag att jag lika väl kunde fortsätta fartleken och drog ett par hundra meter i maxfart och pressade mig med mot 3. Runmeter reagerar inte så snabbt på fartökningar så jag lyckade inte pressa mig under 3 innan jag kände mig för plågad. Så jag sänkte farten en halvminut innan jag gjorde ett nytt ryck ner mot tre. Runmeter var inte alls med i reflexerna på andra rycket så jag kom inte ner under 3:30 innan jag tvingades pausa igen. Formen är dålig och speeden saknas verkligen, med jag är helt hundra på att min iPhone/runmeter-combo laggar efter rejält så jakten på nytt mätverktyg återaktualiseras. Efter de två intervallerna tog jag det lugnt och joggade av sista kilometerna hem i cirka femfart.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8240 m
  • Löptid: 00:48:10 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.26 km/timme
  • Tempo: 05:50 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén