naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

barnidrott, känsla = lätt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Fyra kilometer med grabben

Fick med mig min elvaårige son ut på en liten joggingrunda i vårsolen. Efter en kilometer på cirka 6 minuter hade han ont i bröstet. Jag tolkade det som att han helt enkelt var andfådd, vilket är en ovan känsla för honom. Vi gick några meter, sen drog han iväg igen. Han var nere mot fem min/km en liten bit innan jag övertalade honom att lugna ner sig och inte dra på sig mer ont i bröstet. Efter det sprang vi på ganska jämnt i fart runt cirka 6:30 min/km. Vi vände efter två kilometer och det var inte förrän bara några hundra meter från hemma han började gny att han hade ont igen. Så det gick helt ok att springa med honom idag. De fyra kilometerna gick på totalt 26 minuter.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4060 m
  • Löptid: 00:26:32 tim/min/sek
  • Hastighet: 9.18 km/timme
  • Tempo: 06:32 min/km
  • Förbränning: 341 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén