naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, halka, Inov-8 Trailroc 235, is, känsla = smärta/skada, kramp, pulsmätare, snö, solsken, tjäle, träningsdagbok, vinter

Sämst ever

bild 4
När man ger sig ut för att springa vill man känna att det går bra. Gärna märka lite förbättringar och idealiskt sett ska man sätta ett nytt PB. När jag gav mig ut idag var det till ett gnistrande frostlandskap med cirka 10 graders kyla. Det visade sig efter en dryg kilometers stilla löpning på den frusna grusvägen att kylan inte var min fiende idag, det var jag. Helt plötsligt fick jag ont i magen strax under sista revbenet på både höger och vänster sida. Det blev värre och värre i takt med att jag sprang vidare. Efter några minuter tog jag av mig pulsbandet. Det hjälpte en aning direkt, men sen växte smärtan igen. Efter trekilometer stod jag inte ut längre. Så jag vände om och gick tillbaka. Efter en knapp kilometers promenad frös jag och det gjorde inte ont längre så jag försökte börja springa igen. Smärtan kom inte tillbaka lika kraftigt så det gick ok att springa i ca 5:30 fart tillbaka.

Kan inte se någon anledning till varför jag skulle få ont i magen på det här sättet för jag hade två timmar mellan lunch och löprundan och maten var vanliga makaroner och julskinka. Jag får helt enkelt bara konstatera detta mysterium och notera att jag idag var ett par minuter behind worst på 6,5 km med tiden 38:15. Blä! Det är inte många dagar kvar på året, men rimligtvis var detta årets sämsta runda.bild 3

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6520 m
 • Löptid: 00:38:15 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.23 km/timme
 • Tempo: 05:51 min/km
 • puls: 149 slag/min
           är 78% av maxpuls och 68% av HRR
 • Förbränning: 267 cal

2 Kommentarer

 1. Men har det något med mat att göra tror du?
  Nu kan inte jag anatomin i detalj, men fäster inte diafragman i revbenskanten?

  Ps. Vad gäller armföringen du skrev om i förra inlägget. Just nu satt jag i soffan och försökte kommer på hur jag har mina armar när jag springer… Haha! (vilken syn) 😀
  Vad jag ville säga var; jag tror inte man “lägger sig till” med sådan armföring (eller andra saker i löpningen). Vissa springer teknisk snyggt och spänstigt. Andra, not so much. Det viktiga är nog att man springer på ett sätt som är avslappnat för en själv.

  • Ingen aning vad det var, kändes lite som akut håll. Fast där? Om något kan vara en trolig bov skulle det väl vara julgodiset. Jäkla Lindor! 🙂

   Har du också sett någon med kassbärarstilen? Det ser inte alls avslappnat ut, mer som överspända bodybuildare på stranden. Märkligt nog har jag bara sett den löpstilen på kortare kvinnor. Har svårt att se att den skulle vara naturlig och instinktiv. Kanske blir jag så nyfiken att jag springer upp till en kassbärare och frågar nån dag.

Kommentera

Tema av Anders Norén