naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

halka, känsla = normal, mysbyxor, Södra Bergundasjön runt, tjäle, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, vinter

Normaltrögt

Som vanligt sprack mitt upplägg för löpningen ganska omgående. Första veckan lyckades jag få till två kortrundor. Veckan därpå bara en och den här veckan har jag också bara lyckats få till en runda. Så idag bröt jag medvetet mot planen och tog min lite längre standardrunda runt sjön. Skulle vaden hålla?

Gick ut med ambitionen att springa avslappnat hela rundan och låta farten bli vad den ville. Idag var första rundan den här vintern med riktigt frusen mark. Stenhårt under mina Fivefingers och alltså fokus på att inte trampa på stenar. Efter ett tag stötte jag också på en del isfläckar som jag behövde runda. Efter ungefär halva rundan gjorde jag ett par småstopp för att ta lite bilden av den frusna rundan. Min iPhone4 är rätt seg i avtrycket av bilderna så det blev inte vad jag hade hoppats, men det blev bilder i alla fall. Konditionsmässigt var det en normaltrög runda i snittfart 5:20 ungefär och det är ju inte så kul, men det var positivt att jag inte kände av skadan i vaden idag. Skönt. Hoppas jag kan komma loss lite oftare nu i julhelgen så jag kan få till de tilltänkta fyra rundorna per vecka.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 11280 m
  • Löptid: 00:59:39 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.35 km/timme
  • Tempo: 05:17 min/km
  • puls: 166 slag/min
             är 86% av maxpuls och 80% av HRR
  • Förbränning: 1017 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén