Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, Stel vad, tjäle, träningsdagbok, vadskada, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

Vadtest

 

I kväll ska jag besöka massören och se om det går att fixa min strulvad. För att vara helt säker på exakt var det är det känns så sprang jag en testrunda nyss. Eftersom det är stenfruset i marken tog jag FF Lontra för första gången den här vintern. Ajaj, hade glömt hur stela och jobbiga de är i tårna i början. Tog drygt en kilometer att vänja mig lite vid den känslan. Efter tre kilometer i 5:30-fart konstaterade jag att jag inte kände av vad problemet. När jag inte kände av det under den fjärde heller så ökade jag tempot på den femte. Vid 4:30 kunde jag ana nåt, men inte tydligt. Så jag ökade och ökade och ökade. Först vid 3:30 min/km blev det tydligt var det kändes. Tur det för orken rann fort bort. Efter den snabba kilometern lunkade jag hem resten resten av den 6,5 kilometerna i 5:30. Nu vet jag var det känns. Ska bli spännande att träffa massören i kväll.

IMG_9675.JPG

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6720 m
  • Löptid: 00:35:41 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.3 km/timme
  • Tempo: 05:18 min/km
  • puls: 168 slag/min
             är 88% av maxpuls och 82% av HRR
  • Förbränning: 621 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén