Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bristning, hälsmärta, höger knä, Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, kyla, Södra Bergundasjön runt, Stel vad, träningsdagbok, vardagsproblem

Ett varv runt Bergunda med strulvaden

Att somna klockan tre och vakna halv sju lägger inte precis grunden för stordåd, men får jag ett par lediga timmar i dagsljus måste jag ut. Så när frun kom hem från jobbet gav jag mig av.

Tempen var strax över nollan så idag blev det premiär i fulla vinterstassen med långa tights, jacka och vantar.

Hade ingen klar plan utan sprang lugnt iväg utmed sjön. Första två km gick lätt i tempo strax under fem. Den tredje kändes lite tyngre så jag kastade ett öga på Runmeter. Förväntade mig att se 5:30, men just då höll jag 4:30. Var ett lätt beslut att sakta in lite. Hittade mer till fart runt fem som jag höll ett par kilometer till.

På ren automatik fortsatte jag varvet runt sjön. På andra sidan sundet blev jag nyfiken på att se vad de gjorde bakom avspärrningen och slank förbi. Sprang flera hundra meter och märkte ingenting. Det var bara de sista 100 meterna som en grävmaskin hyvlat av gruset på vägen. Det var lerigt och stenigt, men inte jättesvårt att forcera. Rundans brantaste backe strax efter var desto jobbigare. Sprang upp, men kände att knutan i vänstervaden kom fram igen.

Hädanefter plågade vänstervaden mig. Det gjorde mig förbannad och fick mig att öka den tionde kilometern. När jag ökade farten ner mot fyra min/km började det hugga i högerknät. Känns troligt att vadstrulet får mig att springa obalanserat och att det straffar knät. Som inte det var nog stack det till i höger häl i bland. Det var evigheter sen hälen var mitt stora problem. Dags att springa mer i fivefingers tror jag.

Milen runt sjön gick på dryga 49 idag och hela varvet runt Bergunda på höga 55. Inget PB, men bra med tanke på senaste månadernas svajiga träning.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 11240 m
  • Löptid: 00:55:58 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.05 km/timme
  • Tempo: 04:58 min/km
  • puls: 172 slag/min
             är 90% av maxpuls och 85% av HRR
  • Förbränning: 1011 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén