Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

höst, Inov-8 Trailroc 235, lågpulsträning, långpass, träningsdagbok, Växjö runt 41 km

Söndagslångrunda med Robban

IMG_9270Det var längesen jag tog någon riktig långrunda, men idag gjorde jag sällskap med Robban på en lite ad hoq längre söndagstur. Blev lite stressad i starten för det kom en uppdatering till Runmeter när jag slog på den. När jag väl kom iväg visade det sig att den krashade efter 2 km så jag fick inte första två km loggade, men eftersom jag var lite stressad tillmötesplatsen skulle det förvåna mig om någon av dem gick långsammare än fem minuter. När vi möttes hade jag fått grus i skon så det blev till att tömma innan vi gav oss iväg. Att få in grus i dojjan är ett problem jag haft senaste rundorna med Inov8 Trailroc 235. Är det någon mer som upplever att man får in med grus i skorna när det är lite vått ute?

Sen gav vi oss av genom bokskogen och bort mot Öjaby i snackfart 5:35 – 5:45 min/km och avhandlade It-utveckling, bilköp och löpartider. När vi nådde motorvägsbron före Öjaby hade jag sprungit 10 km från min startpunkt. Vågade inte utmana min dagsform mer och föreslog att vi skulle vända. Robban tyckte vi kunde passa på att ta en pulssänkarvila också. Det gjorde vi. Sen fortsatte tillbaka i samma fart och fortsatte på ämnet bilar. Efter fem kilometer till valde vi att fortsätta runt Bergundasjön och växlade över till ämnet trådlösa högtalare och kundservice. Efter 19 km började jag bli matt och få lite allmänt ont i högerknät. Samma känsla som jag fick en gång för länge sedan efter 25 kilometer när jag tänkte ta hela maratonvarvet. Den gången kollapsade knät helt och tvingade mig att bryta efter 27 km. Knät blev tröttare och tröttare, men höll ihop sista kilometern hem. Så det var en precis lagom lång runda idag. Nu vet jag att dagsformen max håller för max 20 km och jag klarade mig från att bli skadad. Eller så är det inte distansen i sig utan tiden så är begränsningen för idag var jag ute cirka 2 timmar och det var ungefär vad jag hållit på före andra kollapser också.

 

Kommentera

Tema av Anders Norén