Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, känsla = tung, pulsmätning, regn, Stel vad, träningsdagbok, vadskada

Veckans enda löptur

IMG_9229Att jag skulle bli förkyld förra söndagen var nästan ett spiksäkert tips. Familjen var förkyld och en runda i över 170 bpm i puls talade sitt tydliga språk. Och förkyld blev jag. Det tog fem dygn att bli av med den värsta delen. I går hade jag kunna springa en runda, men jag valde att ta en svamprunda med en polare istället. Veckans enda löprunda fick bli idag.

 

Gav mig iväg och det började regna. Kanske inte idealiskt när man precis varit förkyld, men det kändes rätt behagligt med lätt regn i den tiogradiga värmen. Höll fem minuter per kilometer. Känslan var tung, men pulsen höll sig runt 163 bpm så det var inte så illa som förra veckan. Efter fyra kilometer gjorde sig knutan i vänster vad påmind igen. Vänstervaden blev det dominerande bekymret på sista halvan av dagens åtta. Facit är alltså att en knapp veckans vila kurerade förkylningen, men att vaden inte blev ett dyft bättre. Attan va seg den småskadan är.

Att det skulle vara tungt och segt så här precis efter en förkylning är ju inte konstigt, men jag har börjat fundera en hel del på varför det är så sällan jag känner mig pigg nuförtiden. Det var så länge sen jag hade en skadefri runda då allt bara flyter på och benen bara vill springa fortare och fortare. Är det en mental grej eller något i senaste årens träning som inte funkar? Måste sätta mig en daga och kolla i mina loggar och se om jag kan hitta en orsak.

Kommentera

Tema av Anders Norén