Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

unplugged

Åtta km unplugged

Idag har varit en sån där dag. Du vet en sån där dag när inget går riktigt som man tänkt sig. Steg upp med huvudvärk klockan sju.  Frun gick till jobbet, äldsta sonen låg kvar i sängen sjuk och ettåringen var hungrig. Mobilen var urladdad och fick mig att missa ett viktigt samtal och i den stilen fortsatte dagen. När frun kom hem från jobbet behövde jag verkligen ett break. Så jag gav mig ut för att springa och bota huvudvärken. Avkoppling var målet med hela övningen så jag lämnade pulsband, iPhone och all teknik hemma. Kastade ett öga på köksklockan innan jag gav mig iväg.

Efter två kilometers normal löpning var huvudvärken borta. När huvudvärken hade släppt kände jag mig lätt och ganska fri. När jag besökte mig far häromdagen ställde jag mig faktiskt på badrumsvågen som stod framme. I år väger jag 70 kg prick. I fjol var det 72,5. Så jag är lättare, men lätthetskänslan kom nog mest av att jag inte hade bågra prylar på mig. Baksidan med det var så klart att jag blev törstig och fick lite halsbränna efer rundan.

Sprang min åtta kilometersrunda till bokhultet. Kom hem och in i köket igen 46 minuter senare. Tog med mig iPhonen för att gå ta en bild till bloggen och ta tiden på promenaden till och från startpunkten. Med avdraget tog dagens runda cirka 42 minuter vilken gör det till en typisk medelrunda på snitt 5:15 min/km.

Kommentera

Tema av Anders Norén