Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, formtest

Två år och ca 200 träningstimmar senare…

När jag började springa så sprang jag i princip bara tre rundor. Den kortaste var tre kilometer och den längsta var sex km. Har haft en lite seg period den här månaden och kände för omväxling och lite mera fart idag. Så därför gav jag mig ut på gamla 6kilometaren för att mäta dagsformen. Mindes inte mitt gamla PB, men gissade att 4:30 nog skulle räcka. Startade lite mjukt i fem blankt och ökade sen för att få ett bra snitt på första kilometern. Ökade lite för drastiskt och låg i 3:40 en stund. Det kändes och gav lite lätt håll. Snittet hamnade på 4:29. Fick jobba lite med det mentala mot hållet under den andra kilometern för att hålla 4:30-snittet. Motluten på den tredje kilometern kändes i sidan och jag dippade till 4:40-snitt. Vände efter 3 kilometer precis när jag mött en annan löpare. När jag var på väg ikapp honom igen märkte jag att han ökade farten. Hade lite svårt att bedöma om hur väl jag höll min 4:30-fart, men jag ville inte ligga bakom och stressa honom och ökade lite för att gå om. Höll enligt loggen fyra blankt i omlöpningen. När hans tunga steg inte längre dunsade i nacken sänkte jag också tempot. Till 4:30 trodde jag, men det var närmare fem blankt faktiskt. Hade med mig det lite långsammare tempot in i början på den femte kilomtern. Ökade gradvis, men snittet blev bara 4:45 ändå. Ökade under den sista kilometern och plågade ut det sista ur mellangärdet. Sista kilometern gick på 4:23.

 

Dagens tid blev 27:58. Snittpulsen låg på 172 bpm och peakade på 184 bpm i slutet. Och hur stod sig dagsformen mot mitt PB från 2012? Inget vidare tyvärr. Då gick rundan på 27:14 med en snittpuls på 168 bpm och peak på 179 bpm. Nu har jag ju inte fokuserat min löpning på tider och resultat på korta distanser, men nog kändes det ändå som en besvikelse att inte kunna matcha mitt gamla PB nu med cirka 200 träningstimmar till. I synnerhet förvånade det mig att jag hade lägre puls också den gången. Tyvärr hade jag inte bloggat några intryck från den rundan så jag vet inte riktigt hur det kändes då.

Kommentera

Tema av Anders Norén