Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

huvudvärk, Löpning

Är endorfinet hönan eller ägget?

Förrförra veckan sprang jag nio kilometer. Förra veckan inledde jag med att springa  elva km på måndagen. Sen blev jag förkyld och har inte sprungit alls. I morse vaknade jag med en gräslig huvudvärk. Jag har lyckats bota den med att springa en runda på morgonen förr, men idag var jag uppe tidigt för att köra min far till sjukhuset så det fanns inte tid då. Resten av dagen har jag gått runt med huvudvärk och passat ettåringen.

När frun kom hem efter jobbet var jag tvungen att försöka. Jag var frusen och tog långa tights, sen startade jag Runmeter, men den var helt blank. Hur jag än försökte fick jag inte fram nåt data. Något måste gått helt snett i senaste uppdateringen. Joggade iväg med planen att ta en kort runda på cirka fem kilometer.

Huvudet kändes som det skulle sprängas. Efter 500 meter kändes det kanske aningen bättre, eller var det bara inbillning? Nädå, efter en kilometer ungefär så var huvudet helt normalt. Fantastiskt. Att springa tog bort min huvudvärk idag också. Eller är det så att jag fått huvudvärken av att vara hemma förkyld och inte springa? Kan man få en slags baksmälla av endorfinbrist? Någon som vet? Vad är orsak till vad?

Det gick inte heller så fruktansvärt tungt och segt som jag hade befarat. Sprang bara 6,7 km, men snitt strax under 5 minuter per kilometer är helt ok. Så har jag möjligen efter ett par år äntligen uppnått en nivå där jag har råd att vara sjuk ett par veckor utan att rasa ner på noll kondition?

  1. Det är lite både och för min del.
    1. Har jag spänningshuvudvärk kan jag “springa bort” den.
    2. Springer jag ett riktigt tufft pass (i intensitet och/eller längd) har det hänt ett par gånger att jag springer mig “till migrän”. Det är en balansgång det där… 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén