Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen

Dig and run

Förra vecka var ett lågvattenmärke i min löpning. Jag fick bara ihop en enda runda. Visst, vädret var tråkigt och barnen fick prioritet, men inte ens när jag hade möjlighet att ge mig ut gjorde jag det. Jag har helt enkelt tappat löpglädjen. Suget saknas allt oftare och den där härliga känslan av “wow, nu bara flyter det på, jag kan springa hur länge som helst” kan jag inte ens minnas när jag kände.

I sommar har vi gjorde en liten mindre renovering av en trädgårdsbod och som avslutning på det projektet måste trädgården runt fixas till. Jag fick göra en insats att gräva bort stubben efter en stor buske. Det tog en drygt timma och när jag var klar var jag både lerig och svettig. Och när jag ändå måste duscha passade jag på att springa en runda. Under rundan lyssnade jag på Petter i Maratonpodden. Det handlade om swim and run och även en del cykel. Inget som lockar mig som ofelbart sväljer en massa vatten så fort jag ens badar. Sprang i mitt normala femminuterstempo mestadel. Som vanligt gick kilometern uppför Kalahöjden nästan en minut långsammare och avslutningen lite fortare.

Känns rätt bra att jag tog en runda idag, men det spritter inte av benen efter längtan för mer. Undrar hur, när och om löpglädjen kommer tillbaka.

Kommentera

Tema av Anders Norén