Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok

Väderomslag

Jag har hört några säga att hösten är här. Så långt vill jag inte sträcka mig, men vädret har slagit om. Den tryckande hettan har bytts till mulet och ostadigt. Perfekt löparväder tycker jag. Förutsättningarna var alltså på topp, men formen var som vanligt rätt medioker. Plågade mig runt sjön och en extrasväng i bokskogen. Vid mitten av bokskogen korsades min väg av en kvinna klädd i grått. Hon sprang på grusvägen medan jag tog en avstickare på stigarna. Om hon var en normalt långsam motionär borde jag nog hinna ikapp henne någon gång under de resterande 8 kilometerna. Förutsatt att hon skulle runt sjön alltså.

Höll mig runt 5 min/km, men efter ett par kilometer till såg jag inte till henne eller någon annan löpare heller för den delen. Bestämde mig för att göra ett ryck fram till en punkt på banan där man ser ganska långt. Sprang en kilometer på 4:30 och kom sen till utsiktspunkten. Nix det fanns ingen de närmaste 500 meterna heller. La mig på femfart igen resten av rundan. Gjorde inte direkt ont, men den stela knutan fanns kvar i vänstervaden i princip hela rundan.

Dagens tolv kilometer avverkades på prick en timma. Första kilometern var en långsam uppjogg och den sista gick som vanligt snabbast i nedförslöpan. Försökte springa med längre steg och mera klipp i kicken utan att hålla stressad frekvens på slutet. Tänkte mig göra typ som världseliten på 10000 när de ligger och avvaktar “sakta”. Tanken var nog rätt för jag fick upp farten till3:30 utan att tokpressa. Intressant.

IMG_8659.JPG

Kommentera

Tema av Anders Norén