Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, motion, Runmeter, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok

Lurad av Runmeter

Gav mig iväg på min ursprungliga runda runt Bergundasjön nyss. Var ett tag sen jag sprang den rutten helt utan trail och extrasvängar, men idag kändes det skönt att bara flyta fram över gruset i femminutersfart. Kände av en liten knut i vänster vad som gjorde mig lite osäker på det tekniska. Efter par kilometer mötte jag ett par personer som inte verkade glida fram. De sprang väl inte jättefort, men de såg ut att slita och det kom den ena efter den andra så jag började fundera på vad det var för evenemang. Vid tre kilometer började jag även springa ikapp och förbi några löpare som sprang åt samma håll som jag. Det gav lite energi så jag sprang nog på en aning snabbare. När jag skulle passera sundetbron efter fem kilometer sa Runmeter att jag hade ett snitt på 4:35. Va? Är det möjligt? Så fort kan jag väl inte sprungit? Jag startade ju i 5:10. Kände mig ju helt oberörd, hade de sista kunnat gå i fyra?

Ok, om det nu stämde kanske jag var i kanonform. Kanske var det här dagen jag väntat på och i så fall borde jag ju utnyttja det och sätta ett nytt PB. Ähh, strunt samma, jag springer på med samma känsla som nu och ser vad det blir bara, tänkte jag och avslutade min inre dialog.

Kilometrarna rullade på och det kändes rätt ok hela tiden. När jag närmade mig nio kilometer gnetade en man sig ikapp mig på cykel. Jag antog utmaningen och svarade upp honom i ett motlut. Det kändes riktigt bra, men jag gjorde ingen tokrusning utan lät honom rulla ifrån i nedförsbacken efter. Sen ökade jag en aning mot tiokilometerspasseringen och appen läste upp 46:05. Inte illa att putsa en aning på personbästat och ha en snittpuls under 160 bpm. Kul tänkte jag och sprang vidare hemåt. Avlsutade med en kilometer på 4:20 och sista tre hundra meterna i 3:30-fart.

Som vanligt satte jag mig och småstretchade och kollade loggen efteråt. Då upptäckte jag att Runmeter hade lurat mig. Den hade buggat och räknat bort 4 minuter på mitten som stopped time. Antagligen hade de mörka regnmolnen gett GPSen spatt. Så finfina 46 visade sig var helt vanliga bleka 50. Lite synd, men det positiva var att jag i alla fall inte tog ut mig och hade krafter kvar så det lurade mig i alla fall inte till att maxa och dra på mig träningsvärk i flera dar.

Kommentera

Tema av Anders Norén