Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Hetta, Kalahöjden 980m, Löpning, träningsdagbok, Vibram Spyridon LS

Afrikalöpare har det inte bättre

Det brukar ju brunkas och gnällas om att de afrikanska löparna har mycket bättre förutsättningar för träning än vi skandinaver. I alla fall efter att de dominerat i något VM eller OS brukar det hagla förklaringar. Var nyss ute och sprang min vanliga 9 km runda i 28 graders värme och jag led. Det gick trögt och det var jobbigt. Större delen av rundan sprang jag mellan 5:30 och 6:11 min/km. Bara sista kilometern orkade jag rycka upp mig, springa tekniskt bättre och dra en kilometer i 4:30-fart. Å i jämförelse med temperaturerna i Afrika är 28 grader ingenting. Så nä, jag är inte avundsjuk på afrikanska träningsförutsättningar. De har ingen fördel alls, det är bara att konstatera att de är bättre än övriga världens löpare(i snitt). Generellt sett var jag mental svag i värmen och hamnade i tankar kring att jag inte riktigt trivs med Vibram Spyridon. Snörningen är för tajt och något med dem gör att jag blir öm under framfoten på ett sätt som jag inte blir i andra Vibrams. En annan sak som reatar mig med mina Spyridon är att det är ganska stora skarvar mellan sulan och tyget framme i tårna. Är det någon annan med Spyridan som upplever det så berätta gärna. Positivt med dagens runda var att jag höll mig runt 150 bpm i puls så jag kanske rent av är pigg nog för att ta mig runda i morgon också.

Kommentera

Tema av Anders Norén