Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bajs, lågpulsträning, magproblem, motion, pulsmätning, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Långsamt och plågsamt

Jag har misstänkt det tidigare, men idag blev det bekräftat. Jag kan inte springa efter att jag ätit korv. Idag åt jag Isterbandsrulle. En och en halv timme senare kände jag mig fortfarande väl mätt, men var tvungen att ge mig ut om det skulle bli någon löprunda alls. Redan från första steget kände jag att magen inte ville springa.

Så jag lunkade försiktigt fram i cirka 6:30 min/km. Första kilometern var lite plågsam. Andra var det också. Tredje började jag snegla inåt buskarna för en teknisk paus. Det gick att lunka fram även en fjärde och en femte. Valde slätaste vägen med närhet till skog och det blev runt Bergundasjön.

Efter sex kilometer höll det inte längre så då blev det en rusning ut i buskarna. Efter tömning gick det lite bättre nästa kilometer och den trenden höll i sig hela vägen hem. Så sista sex km gick kunde jag ta mig hem bekvämt i 5:40 fart. Så idag blev det en av min allra långsammaste rundor. Snittet blev över 6 min/km och pulsen låg i snitt runt 140 bpm. Nu är det säkert. Jag ska inte äta korv före löpning.

Kommentera

Tema av Anders Norén