naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

allergi, huvudvärk, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, trailrunning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

A a a atchooooooooo!!!

Nu är det när midsommar och min odefinierade blomsterallergi är i full blomst. Kestine och andra medikamenter har begränsad effekt så näsan droppar, ögonen rinner och slumpvis brister jag ut i nysningar som skrämmer slag på mina kollegor på kontoret. Igår lyckades jag också sträcka mig lite i en ljumske när jag bytte ställning på kontorsstolen. Helt obegripligt va skör jag är. Det var den lilla droppen som behövdes för att få mig att ställa in gårdagens löprunda och spela spel på PCn.midsommagräs

I kväll fick jag rejäl huvudvärk när jag satt och tittade på fotbollen. Eftersom det fungerat med löpning mot huvudvärk tidigare så tvingade jag mig ut. Krävdes inte många steg innan huvudvärken började klinga av. Fantastiskt! Löpning däremot var mindre fantastisk. Första fyra kilometerna lufsade jag mig fram i farter bara strax under sex min/km. Pulsen låg under 150 bpm så trött var jag inte, men mina rörelser kändes sega och luddiga. När jag började på min första varv på Kalahöjdenslingan blev känslan bättre. Hela systemet vaknade till liv. Första varvet gled jag runt på 6 min och sen flöt det på bättre för varje varv. Blev fem varv och det sista gick på 5:10, helt ok för den backiga trailslingan.

Sen joggade jag tillbaka i 5:30-fart och då började slöheten sätta in igen. Blev lite sur på det år tvingade benen att gå fortare. Då blev känslan bättre och bättre. Så jag sprang fortare och fortare. Till slut låg jag i 3:40 tempo och pulsen peakade på 176 bpm. Kroppen fungerar konstigt i de här allergitiderna.

Kommentera

Tema av Anders Norén