Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, 2XU PWX korta tights, kompressionskläder, kompressionstights, Test, Tester och åsikter om prylar för löpning

2XU Elite eller vanliga PWX

I fjol blev jag lite nyfiken på kompressionskläder. Köpte vadhylsor och tights. Vadhylsorna blev liggande i lådan efter ett tag för jag tyckte mig bara bli seg av dem. Mina korta kompressionstights från 2XU blev däremot en riktig favorit. Inte för att jag märke av kompressionseffekten utan helt enkelt för att de sitter på så perfekt.

På rean i våras skaffade jag ett par korta tights till – 2XU Elite shorts. Kunde så klart valt den vanliga varianten, men när prislappen bara skiljde 40 spänn kände jag mig tvungen att testa och jämföra. Nu har jag sprungit tillräckligt med rundor även i Elite för att kunna uttala mig om skillnaderna.

elite-vs-vanligaDen mest uppenbara skillnaden mellan vanliga kompressionstightsen och Elite-versionen är att Elit är några centimeter längre och är delvis gråfärgade. När jag drar på mig dem känns de väldigt lika. Sitter bra på alla sätt. Skillnaden mellan Elite och vanliga PWX märker jag först efter några kilometers löpning. Då känns det att kompressionstyget är starkare och drar åt mer i Elite än vad PWX versionen gör. Jag upplever det som att jag blir tung och seg i benen. Troligen är det så det ska vara för att ge den tänkta effekten, men som den upplevelselöpare jag är så gillar jag det inte. Jag vill susa fram obehindrat och bara njuta av löpningen. Elite är ok, men min favorit är fortfarande mina vanliga 2XU-tights. Så de gör väl skäl för namnet kan vi säga. Elite är inte perfekt för en motionär som mig.

Kommentera

Tema av Anders Norén