Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, backintervaller, Bokhultet, Inov-8 Trailroc 235, Jaybird Freedom Sprint, Kalahöjdenskogen, Löpning, Minimalistisk löpning, trailrunning, träningsdagbok

En nästan perfekt kilometer

Sist mätte jag upp min favoritslinga i bokskogen och retade mig lite på att den var 930 meter. En kilometer hade ju varit så praktiskt. När jag gav mig av idag hade jag baktanken att springa slingan 11 varv. Bestämde mig för att springa slingan åt andra hållet än vad jag gjort innan för att få länge och mindre branta backar nerför och klättra uppför de branta och steniga stigarna. Jag vågar ändå inte springa på i branterna så det borde passa mig bättre. När jag sprang varvet åt andra hållet valde jag ganska tidigt fel stig och såg fler stigar som jag missat tidigare. Den nya rundan visade sig vara 980 meter. Wow, nästan prick kilometern. Nästa varv provade jag en annan stig och fick bara 900 meter. På tredje varvet sprang jag förbi Robban som var ute och gjorde en rehabpromenad. Det är lätt att det blir så när det går bra och man kör på trots en liten skavank. Nytt stigval igen gav 910 meter. Provade en kombination av nya stigar på fjärde varvet och fick ihop 940 meter. Enligt Runmeters höjdmätning klättrade jag mellan 45 och 49 höjdmeter per varv och det började kännas i vaderna nu.

Ville verkligen hitta en runda som var längre än kilometern så på femte varvet sprang jag i ytterkanten mot söder och uppför Kalahöjdens bortre sida. Då fick jag ihop 1070 meter, men tyvärr blev det lite mindre skog då. På sjätte varvet var benen lite mosiga och jag fick lite tvivel på att jag skulle orka tio varv idag. Provade ännu en ny mix av stigar och såg i slutet även en liten extra stig upp över Kalahöjdens krön som jag kunde prova nästa varv. Det här varvet blev 960 meter. Benen var lite tunga, men i övrigt kändes det som jag började hitta lite flyt i de långa utförslöporna nu. När jag kom ner från stigarna och sprang ut på cykelvägen som jag måste följa en liten bit på slinga sprang jag nu ikapp ett par på cykel. Det gav en liten mental kick som bar uppför de brantaste stigarna. Tog sista knixen upp över toppen och fick nu ihop 970 meter. En fin runda och väldigt nära en jämn kilometer.
tillkalatoppen

Nöjde mig med den här varianten på slinga och sprang tre varv till så att jag passerade 14 kilometer. Det är ju fyra km transportlöpning dit bort. Sista halvvarvet passade jag på att stanna till och fota lite här och där. Sen sprang jag hem. Benen kändes mosiga på hemvägen. Min vana trogen testade jag hur sega de var på sista kilometern hem. Utan att riktigt ge max lyckades jag dra mig under 4:30-tempo på slutet. 18 kilometer varav cirka 14 trail och 500 höjdmeters stigning var min bästa runda på länge. Kan jag slippa skador kan det börja kännas riktigt bra snart tror jag. På tal om skador. Den skadade mellantån kan pirra till lite ibland och somna in nästan närsomhelst. Måste varit någon nerv som skadades.

18 kilometer mestadels trail och backar i snittfart 5:28 är jag nöjd med. Däremot är jag inte helt nöjd med mina trådlösa lurar. Ska återkomma till det separat, men under i princip hela rundan hade jag en känsla av att de höll på att glida ur öronen.

Kommentera

Tema av Anders Norén